Opći uvjeti poslovanja i izjava o privatnosti

Opći uvjeti

  1. Internet stranice sadrže informacije o proizvodima koje prodaje Dom tekstil d.o.o..  Podatke od proizvoda preuzimamo od proizvođača. Nastojimo da te informacije budu točne i ažurne, ali se ograđujemo od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama.
  2. Dom tekstil d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na web trgovini, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovorna za povremeno nefunkcioniranje web trgovine ili njihovih dijelova.
  3. Fotografije i prikazi na ovim stranicama ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika Dom tekstil  će kupca (korisnika) obavijestiti i postupiti prema dogovoru.
  4.  Svi proizvodi ponuđeni na ovim stranicama pokriveni su jamstvenim uvjetima proizvođača u trajanju do 24 mjeseca zavisno o proizvodu.

Uvjeti prodaje

Uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na web trgovini www.likvidacija.eu Prodavatelj proizvoda ponuđenih u internet trgovini je Dom tekstil d.o.o., a Kupac robe je posjetitelj web trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski obrazac za narudžbu i pošalje ga Prodavatelju. Roba se naručuje temeljem elektronskog obrasca, putem e-maila, telefona i porukom na službenoj Facebook stranici trgovine. Proizvode birate iz asortimana internet trgovine koji je složen po kategorijama. Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznati dodatne karakteristike te ga bolje pogledati, a želite li kupiti, samo kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj. U košarici ćete definirati količinu proizvoda, uz mogućnost odustanka od kupnje. U svakom trenutku vaša je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati asortiman. Po završetku razgledavanja, vratite se na košaricu i odaberite “Naruči”. Kupac ispunjava obrazac s osnovnim podacima za način plaćanja i dostavu odabranih proizvoda. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže na vašu e-mail adresu. Osim elektronskim putem, prodaja proizvoda sa web trgovine može se obaviti putem e-maila: infolikvidacija@gmail.com , telefonskim putem pozivom na telefon 

Jamstvo

Dom tekstil  jamči za kvalitetu i besprijekoran rad proizvoda, ako će se korisnik pridržavati priloženih naputaka.
Jamstvo počinje vrijediti s danom prodaje, što dokazujete originalnim računom o kupnji proizvoda. Svaki kvar koji se pojavi unutar jamstvenog roka od kupnje uređaja biti će uklonjen uz
sljedeće uvjete:

  • da je uređaj korišten u kućanstvu, a ne u komercijalne svrhe;
  • uz priloženu potvrdu o datumu (originalni račun) iz koje je vidljivo da je uređaj kupljen od strane naše tvrtke unutar 24 mjeseca prije reklamacije;
  • da kvar nije nastao zbog uporabe uređaja na krivom naponu ili uporabe u suprotnosti s uputama proizvođača o korištenju i instalaciji uređaja, ili kao posljedica nezgode (transport i sl.), vremenskih nepogoda (poplave,udari groma), zbog zloupotrebe, nemarnog ili nestručnog popravka.
  • da proizvod nije mehanički oštećen

Jamstvo se ne odnosi na uobičajeno trošenje materijala, održavanje i zamjenu potrošnih dijelova proizvoda. U slučaju da kvar, u jamstvenom roku, nije moguće otkloniti u 45 dana po primitku proizvoda na popravak, proizvod će biti zamijenjen za novi ili će kupcu biti vraćen uplaćeni iznos.

NAPOMENA: Kod proizvoda – auto na akumulator (svi modeli), jamstvo traje u vremenu od 12 mjeseci sukladno uvjetima proizvođača, odnosno 6 mjeseci za bateriju. Proizvodi korišteni u komercijalne svrhe, te proizvode nastale nesrećom, tj. događajem uzrokovanim neposrednom, vanjskom i mehaničkom silom garancija se neće primjeniti. Garancija također nije važeća za štetu na proizvodima nastalima zlonamjerno, požarom, krađom, neovlaštenom uporabom, potresom ili popolavom. Popravak izvan jamstvenog roka ako je jamstveni rok Vašeg aparata istekao, popravke ćemo izvršiti uz naplatu.

Iskljucenje prava na jednostrani raskid ugovora Članak 79.

Potrosac nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je;

1. Ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je zapocelo uz izricit prethodni pristanak potrosaca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s cinjenicom da ce izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena.

2. Predmet ugovora roba ili usluga cija je cijen aovisna o promjenama na financijskom trzistu koji je izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrosaca na jednostrani raskid ugovora.

3. Predmet ugovora zapecacena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vracanje, ako je bila otpecacena nakon dostave.


Naplata dijagnostike u slučaju odustajanja od van jamstvenog popravka naplaćuje se 105,00 kn.

 


(2) Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. 

(3) Predmnijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika postojao u vrijeme prijelaza rizika, osim ako prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka. 

(4) Ne odgovara se za neznatan materijalni nedostatak

 

Postojanje nedostataka

(1) Nedostatak postoji: 1) ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet, 2) ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata, 3) ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane, 4) kad je prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti, 5) ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.), 6) ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji, 7) ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu. 

(2) Ako je kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku kupca da sklopi ugovor. 

Narudžbe/dostava

Narudžbe je moguće izvršiti internetom u bilo koje vrijeme, dakle svakoga dana od 0 do 24 sata, dok ostale oblike narudžbi zaprimamo u redovno radno vrijeme, odnosno, radnim danim od 10-14h na navedeni e-mail ili broj telefona. Proizvode iz naše internet trgovine dostavljamo isključivo na područje Republike Hrvatske putem kurirske službe HP koja omogućuje najbrži prijenos pošiljke „od vrata do vrata”. Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak – petak) bit će odmah obrađene, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 3 radna dana na kopnu odnosno do 5 radnih dana na otocima. Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i državnim blagdanima prikup pošiljke će biti organiziran prvi sljedeći radni dan, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 3 radna dana na kopnu odnosno do 5 radnih dana na otocima. Trošak dostave bit će prikazan na vašoj narudžbi i računu, a iznosi 35 KN putem HP. Proizvodi kojih više nema na zalihi: Ispričavamo se zbog neugodnosti koju vam ova činjenica može prouzročiti. Ako vaš proizvod nemamo na zalihi, kontaktirati ćemo vas i dogovoriti želite li otkazati narudžbu, djelomično otkazati ili pričekati da proizvod dođe na zalihu, no trudimo se maksimalno ažurirati web stranicu kako biste odmah znali koji proizvod je odmah dostupan, a za koji je potrebno čekati do najviše 2 tjedna od narudžbe, o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti.

Uvjeti plaćanja

Trenutni mogući oblici plaćanja su:

  • Pouzećem
  • Virmanskim putem (plaćanje po predračunu)
  • Paypal
  • Kreditne kartice

Pouzećem: Trošak dostave bit će prikazan na vašoj narudžbi i računu, a iznosi 35 kn (HP) za sve pakete neovisno o težini za područje cijele Republike Hrvatske. Plaćanje po predračunu: može se izvršiti dostavom predračuna na Vašu e-mail adresu, te Vašom uplatom na naš račun
IBAN: HR3624840081135109512

Sve eventualne bankovne troškove koji mogu nastati prilikom transfera novca, snosi kupac. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave. Za izdavanje R1 računa potrebna je napomena kod same narudžbe, te Dom tekstil d.o.o., kao poduzetnik je u sustavu PDV-a.

Način zaštite povjerljivih podataka:

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije. Izjava o prikupljanju i korištenju osobnih podataka: Dom tekstil  obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Dom tekstil d.o.o.. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Izjava o konverziji sva plaćanja biti će izvršena u Hrvatskim kunama.

Poštarina/otprema

Dostavu svih paketa prodavatelj obavlja brzo i sigurno. Pošiljke dostavljamo koristeći usluge HP D.D.. Cijena dostave uračunata je u cijenu paketa. Dostava naručenih proizvoda za Hrvatsku obavlja se po uvjetima opisanim uz svaki proizvod. Prodavatelj započinje proces organiziranja dostave proizvoda nakon što kupac u potpunosti dovrši naručivanje i kupnju proizvoda. Prilikom preuzimanja robe molimo potrosaca da provjere eventualna oštećenja i odmah ih reklamiraju kurirskom djelatniku koji je robu dostavio, odnosno mozete odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja predmeta. 

    Roba je osigurana od gubitka u dostavi, a ako ni nakon 7 dana od predaje narudžbe ne dobijete nikakvu obavijest ili isporuku vašeg paketa, molimo da nas  obavijestite što prije, kako bismo mogli poduzeti radnje da se vaša pošiljka pronađe ili vam se pošalje zamjenska. Ukoliko ne preuzmete pošiljku u roku od 7 dana, pošiljka se vraća Prodavatelju.

    Podaci o naručitelju/primatelju

    Jamčimo za sigurnost i tajnost svih podataka o naručitelj/primatelju. Podaci moraju biti potpuni i vjerodostojni. Ukoliko dođe do bilo kakvih problema ili nejasnoća molimo da nam se obratite e-mailom na adresu: infolikvidacija@gmail.com ili pisanim putem slanjem na adresu Dom tekstil d.o.o., Ljubijska ulica 12,10040 Zagreb

    Izjava o privatnosti

    Prodavatelj se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

    Povrat / Reklamacije

    1. Kupac ima pravo odustati od narudžbe u bilo kojem trenutku prije primitka paketa sa naručenim proizvodima. Ako od narudžbe želi odustati nakon što je pošiljka predana dostavnoj službi, Kupac ima pravo odbiti primitak paketa bez dodatnih troškova.
    2. U slučaju jednostranog raskida ugovora  bez zamjene proizvoda, postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

      Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 77. mora izvršiti povrat robe bez odgađanja u roku od 14 dana od kada je trgovca obavijestio o svojoj odluci da raskida ugovor, te  snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Ukoliko kupac želi može se obratiti DOM TEKSTIL D.O.O. na info broj ili mail adresu infolikvidacija@gmail.com radi pribavljanja  obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane prodavača. Prodavač poziva kupca da proizvod zapakira u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda.
    3. Iskljucenje prava na jednostrani raskid ugovora Članak 79.

      Potrosac nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je;

      1. Ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je zapocelo uz izricit prethodni pristanak potrosaca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s cinjenicom da ce izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena.

      2. Predmet ugovora roba ili usluga cija je cijen aovisna o promjenama na financijskom trzistu koji je izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrosaca na jednostrani raskid ugovora.

      3. Predmet ugovora zapecacena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vracanje, ako je bila otpecacena nakon dostave.

    4. Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana.
    5. Proizvodi koji su isporučeni u kompletu (npr. set tajica) moraju biti vraćeni u kompletu. 
    6. Svi ostali slučajevi rješavaju se u procesu reklamacije, shodno propisima Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o obveznim odnosima. U pogledu prava po materijalnim nedostacima i prava po jamstvu.
    7.  O reklamaciji molimo potrosaca da Prodavatelja obavijesti pismenim putem ili porukom e-pošte poslanom na adresu infolikvidacija@gmail.com ili pisanim putem na adresu: Dom tekstil d.o.o., Ljubijska ulica 12, 10040 Zagreb
    8. UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
      Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

    9. Rok za raskid ugovora

      Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

      Povrat uplaćenog iznosa

      Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
      Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
      Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

      Povrat robe

      Robu vratite putem dostavne sluzbe ili je predajte nama (Dom tekstil d.o.o., Ul. Ljubijska 12, 10000 ZAGREB) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste
      nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
      Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama.

    Troškovi povrata robe
    Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

    Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.
    Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.



    Prekogranicno rjesavanje sporova
    Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje. To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i trgovci i potrošači, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

    Primjedbe i prigovori

    1. Sukladno čl. 10 ZZP, Prodavatelj omogućuje svim Kupcima da svoje pisane prigovore pošalju na adresu e-pošte: infolikvidacija@gmail.com ili pisanim putem na adresu: Dom tekstil d.o.o., Ljubijska ulica 12, 10040 Zagreb
    2. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će putem e-pošte odgovoriti u roku 14 dana.
      Registracijom na našim Internet stranicama i upisom u našu bazu korisnika korisnik/kupac prihvaća ove uvjete korištenja


    Izjava o privatnosti

    Tvrtka Dom tekstil d.o.o. (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) je vlasnik web stranice likvidacija.eu („web stranica“). Stvorili smo ovu izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da brinemo o privatnosti naših korisnika te kako bismo ih informirali o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web stranici.

    Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

    Službenik za zaštitu podataka

    Imenovali smo vanjskog suradnika kao službenika za zaštitu podataka kako biste ga mogli kontaktirati radi bilo kakvih pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje osobnim podacima. Ime i kontaktne informacije našeg službenika za zaštitu podataka su:

    Molham Kabbani

    infolikvidacija@gmail.com

    Prikupljanje podataka

    Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

    Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije. Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite obrazac ili prilikom prijave na newsletter.

    Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korištenjem „kolačića“. Kliknite ovdje kako biste pročitali našu politiku o kolačićima.

    Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

    Obrada podataka

    Podatke dobivene o vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha:

    • Radi personalizacije Vašeg korisničkog iskustva (prikupljene informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe);
    • Radi poboljšanja naše web stranice (trajno nastojimo poboljšati ponudu naše web stranice na temelju povratnih informacija koje dobivamo od naših posjetitelja);
    • Radi uspostave primarnog kanala komunikacije s vama;
    • Radi povremenog slanja e-poruka (koje se tiču povremenog primanja vijesti (ako to želite), ažuriranja, informacija o sličnim proizvodima ili uslugama, itd.)

    Poveznice s trećim stranama

    Na našoj web stranici ne nudimo niti pružamo usluge ili proizvode trećih strana.

    Uporaba kolačića

    Kako biste saznali kako koristimo kolačiće, pročitajte našu politiku o kolačićima

    Zaštita vaših podataka

    Kako bismo zaštitili osobne podatke koje šaljete preko ove web stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo našu sigurnosnu tehnologiju. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima samo onim zaposlenicima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili neke koristi ili usluge. Osim toga, educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka.

    Pohrana i rok čuvanja podataka

    Svi podaci su pohranjeni u bazama podataka i repozitorijima web solutions cloud servera. Pohranjene podatke nećemo prenijeti ili pohraniti u države izvan Europske Unije.

    Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo za vrijeme trajanja Vašeg poslovnog odnosa s nama. Osobne podatke koje ste nam dali u poslovne ili kontaktne svrhe redovito brišemo nakon 12 mjeseci od dana kad ste nam dali te podatke.

    Prava pojedinaca

    Ako želite znati posjedujemo li i obrađujemo Vaše osobne podatke, ili ako želite pristupiti osobnim podacima koje imamo o vama, molimo Vas da nas kontaktirate na infolikvidacija@gmail.com

    Također možete zahtijevati informacije o: svrsi obrade podataka, kategorijama osobnih podataka pod obradom; tko je još izvan naše tvrtke primio Vaše osobne podatke od nas; koji je izvor osobnih podataka (ako ih niste izravno dali nama); i kako dugo ćemo čuvati podatke. Imate pravo na ispravak osobnih podataka koje posjedujemo ako su oni netočni. Također možete, uz određene iznimke, zatražiti da izbrišemo Vaše podatke ili prestanemo s njihovom obradom. Možete tražiti da prestanemo koristiti Vaše osobne podatke u svrhe izravnog marketinga. U mnogim državama imate pravo poslati pritužbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka ako niste zadovoljni načinom kako postupamo s Vašim osobnim podacima. Ako je tehnički izvedivo, mi ćemo na temelju Vašeg zahtjeva poslati Vam Vaše osobne podatke ili ih prenijeti izravno na drugog voditelja obrade.

    Ako nam podnesete zahtjev za slanje Vaših osobnih podataka na infolikvidacija@gmail.com udovoljit ćemo tom zahtjevu besplatno. Ako ne možemo udovoljiti Vašem zahtjevu u razumnom roku, obavijestit ćemo Vas o datumu kada ćemo udovoljiti zahtjevu. Ako iz nekog razlog na možemo ispuniti Vaš zahtjev, poslat ćemo Vam objašnjenje o tome zašto nismo udovoljili Vašem zahtjevu.

     

    Obavješćivanje o povredi osobnih podataka

    U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo Vas i nadležno nadzorno tijelo  porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, možebitnom utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.

    Obavijest o povredi Vam nećemo poslati u slučaju:

    • ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, koje te podatke čine nerazumljiva bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti;
    • ako smo poduzeli naknadne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;
    • ako bi to iziskivalo nerazmjeran napor ( u tom slučaju ćemo Vas obavijestiti putem sredstava javnog obavješćivanja ili slične jednako djelotvorne mjere).

    Povreda osobnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

    Vaša privola

    Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

    Promjene naše politike privatnosti

    U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

    Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

    U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)